BRIEF AAN DE KANKER

Dinsdag 30 oktober 2018

BRIEF AAN DE KANKER

Aan meneer of mevrouw K.U.T.  Kanker,
 
Je bent al vaker woest mijn leven binnengestapt, je hebt mijn vader, mijn broer en zwager op jonge leeftijd bruut uit mijn leven weggerukt. Mijn moeder had ook te dealen met jouw verwoestende krachten, maar dat was voor jou nog niet genoeg, oh nee er kon wat jou betreft nog wel een schepje bovenop. Op 6 oktober 2015 vond je het nodig om nog meer kapot te maken in mijn leven.

Je kwam onuitgenodigd, nogal brutaal vind ik. Normaal ben ik erg gastvrij, kun je bij mij gewoon binnen wippen en de koffie staat altijd klaar. Toen jij bij mij op bezoek kwam heb ik je ook maar omarmd dacht dat dit mijn enigste optie zou zijn, met je gaan vechten leek me niet zo’n goed idee. Maar sjonge jonge je hebt wel je ware karakter laten zien. Onwrikbaar, eigenwijs, hardnekkig, emotieloos, meedogenloos en je eiste alle aandacht op. Je hebt werkelijk mijn leven verwoest, maar wat nog erger is je hebt andere ook te grazen gehad, aan mij had je niet genoeg. Je hebt zoveel achtergelaten met je vertrek, verdriet, onmacht, eenzaamheid en vooral schuldgevoel omdat je mij nu even met rust laat maar wel onverbiddelijk bent geweest voor andere. Waarom is voor mij het kwartje deze kant op gevallen en bij de ander de andere kant? Het is als een Russische roulette wie je laat verder leven of niet. Al weet je het natuurlijk nooit met jou, je bent namelijk niet te vertrouwen, zoals me is verteld kan ik je nog wel een keer terugverwachten.

Je zaait onrust, je zaait verdeel en heers, je brengt verdriet, je brengt eenzaamheid, je verwoest levens en nog erger je neemt levens. Ik kan jou met recht mijn vijand noemen, je hebt mensen bij me weggerukt je hebt me wanhopig gemaakt en verslagen achtergelaten. Je zorgt dat relaties kapotgaan, je verscheurd gezinnen, je maakt mensen angstig. Ik heb werkelijk geen enkel goed woord voor je over. Je gaat ook niet echt weg, nee je blijft altijd dreigen zo slinks vanuit een hoekje of je slaat alsnog de klauwen uit en rukt iemand weg hier op het aardse.

Dus meneer of mevrouw K.U.T.  Kanker………………………………………………. je bent mijn grootste vijand en ik haat je tot op het bot. Dat wilde ik je even laten weten.

Groet
Marion Reefs
 
KANKER MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS.