Lezingen

In 2015 werd ik gediagnostiseerd met borstkanker, beide borsten werden geamputeerd en dat heeft de betekenis van borsten voor mij in een klap doen veranderen.

Ik ben me na de behandelingen eens gaan verdiepen in borsten, borsten die sinds mijn puberteit een onderdeel  zijn van mijn lichaam. Mijn borsten zo bijzonder, maar die zo gewoon waren, waar ik me soms voor schaamde, die me lust gevoelens gaven, die mijn kinderen gevoed hebben en die met het ouder worden net zoals de rest van het lichaam veranderde. Ik ben gaan opletten, hoe er gedacht en gesproken wordt over borsten. Ik ben gaan praten en lezen over borsten en heb op internet gezocht naar borsten. Dat riep enorm veel vragen bij me op, waarom ‘praten’ we eigenlijk niet vaker over borsten, we 'zeggen' nl. wel heel veel over borsten? Waarom wordt er toch regelmatig lacherig over borsten gedaan? Professionals, die behandeling van borsten tot hun specialisme hebben gemaakt, zijn vaak mannen waarom en hoe denken zij echt over borsten? Ik ben behandeld door mannen en ik vraag me af of ze eigenlijk wel écht weten wat borsten betekent voor de vrouw, hebben ze dat wel eens gevraagd?

Dat heeft me gebracht tot de lezing ‘BORSTEN PRAAT’. Ik ga samen met het publiek gewoon eens kletsen over borsten, interactief en vaak met een dosis humor maar vooral maak ik borsten bespreekbaar. Ik hoop dat door deze lezing borsten meer tot een gespreksonderwerp gaat maken, dat we vaker gaan praten over borsten. Borsten , een bijzonder lichaamsdeel wat moeder natuur geschapen heeft, een belangrijk lichaamsdeel met vele functies in het dagelijks leven.

Bent u geinteresseerd in een lezing neem dan contact met me op via:
06-25164251
contact@marionreefs.nl