ondersteuning tijdens ziekte

Tijdens mijn eigen ziekteproces kwamen mijn ervaringen van werken in het ziekenhuis, goed van pas. Gesprekken met artsen en het plannen van mijn onderzoeken, maakte het proces van “ziek zijn” beter te dragen.

Ik schrijf een blog over alles wat ik meemaak en voel tijdens het ziekteproces en alles   wat erna komt. Door deze blog heb ik veel contact met lotgenoten.  Deze lotgenoten gaan met mij in gesprek over hun eigen ervaring en dilemma’s. Na deze ervaringen ben ik gaan denken of het bij mij past om andere mensen in eenzelfde situatie te gaan begeleiden.

In oktober 2015 werd ik met borstkanker gediagnostiseerd. Inmiddels heb ik de ziekte overwonnen. Het heeft mij tevens ervaringsdeskundige gemaakt. Iets wat zeker meegenomen wordt in mijn vorm van begeleiden.

Begeleiding zou kunnen bestaan uit:
●         Artsenbezoek
●         Onderzoeken plannen
●         Ontlasten van zieke en naasten
           ●  klankbord zijn
           ●  hart luchten
           ●  angst delen

●         praktische ondersteuning
            ● WMO
            ● Thuiszorg regelen
                    

Wordt U of naaste geconfronteerd met een ziekte, neem dan eens contact met me op. Samen kunnen we bespreken wat ik voor u zou kunnen betekenen in deze roerige tijden.
 
Foto: Wouter Schmeetz