herinneringen

Herinneringen, alles draait in het leven om herinneringen, grote, kleine, angstige, verdrietige, maar bovenal de mooie.

 

In mijn gedachten maar ook door ons huis heen staan en hangen herinneringen van mijn leven. Foto’s, meubelstukken, een kussen van kleding van mijn broer. Zijn, door mijn moeder, gebreide warme sokken, zijn zachte vest en heel veel dierbare herinneringen van ons gezin.

 

Met kerst kreeg ik er nog een mooie bij, die hangt nu in onze kerstboom. Mijn allusie gaf mij een kerstbal die nog van mijn moeder is geweest. Ik had dit vooraf nooit kunnen bedenken, maar nu hangt deze kerstbal toch echt prominent in onze kerstboom. Er zit ook een mooi verhaal achter die kerstbal. Wij mochten, toen we klein waren, jaarlijks naar de plaatselijke winkel die kerstspullen verkocht. We mochten dan ieder een kerstbal uitzoeken die we het mooiste vonden, deze kerstbal is er een van. De kerstboom van mijn moeder was er dan ook altijd een van veel kleur en glitters.

 

Het zijn ook de herinneringen die mijn werk zo speciaal maken. Het zijn de herinneringen van een leven samen, die het verdriet verzachten. Als ik met de nabestaanden terug ga in de tijd komen de mooiste verhalen naar boven en daarbij meestal ook een grote glimlach.

 

Nu zo aan het einde van het jaar wensen we elkaar veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar toe. Maar wat als je gezondheid je in de steek laat of er is pijn en verdriet, wat wens je iemand dan toe?

 

Ik wens iedereen de mooiste herinneringen toe, die je weer meeneemt naar het nieuwe jaar.

 

Herinneringen geven je houvast, soms met een lach en ja soms ook met een traan, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maak er nog zoveel als je kan, in gezondheid maar ook als je weet dat de tijd dringt.

 

Herinneringen gaan nooit voorbij, die zullen voor eeuwig en altijd blijven bestaan.

 

Daarom maak ze en koester ze.

Naar de inhoud springen