mijn broek zakt af

Nou figuurlijk dan want ik snap het echt niet meer. Ik hoor zoveel gezeur over dat wat we moeten en niet moeten doen, terwijl het zo simpel is…….GEBRUIK JE GEZONDE VERSTAND.

 

Gisteren was ik beroepsmatig in een kerk en meneer pastoor komt naar me toe, ik dacht hij komt even begroeten maar………………………….hij kijkt me aan en zegt ‘oh jij laat je ook muilkorven?’  Nou echt ik wist even niet wat ik moest zeggen. Wij doen dit om onszelf en de ander te beschermen. Ik denk juist dat wij die te maken hebben met grote groepen een mondkapje moeten dragen en dat doe ik niet omdat ik dit zo comfortabel vind.

 

Iemand zegt tegen mij ‘ik ga echt geen booster prik nemen want ze zeggen maar wat’. Of lachend ‘je meent toch niet als mijn partner besmet is ik niet naast haar ga slapen?’. Mijn vraag daarop: ‘Dan ga jij dus ook in quarantaine?’  Het antwoord laat zich raden natuurlijk zegt hij nee vindt hij niet nodig namelijk.

 

En zo gaat het maar door en door, terwijl de besmettingen enorm oplopen. HET KLEURT DONKERROOD als je dit nog niet wist zou ik dan willen schreeuwen. Nu vind ik het ook van de zotte dat we in Nederland dit aantal mensen in ziekenhuizen niet aankunnen, maar dat is een andere discussie. We horen steeds: er vertrekken veel mensen uit de zorg, mijn vraag wat gaan ze dan doen? In de uitvaartzorg? Nou geloof me, daar werken zich ook kapot en staan onder druk, werken met verdriet en zijn echt niet van steen. Mensen in de uitvaartzorg werken daar met volle overtuiging, zij gaan verder waar het in de ziekenhuizen stopt en hun salarisstrook ziet er maandelijks nog veel slechter uit.

 

Ik vind het enorm frustrerend dat juist de besmettingen thuis plaatsvinden omdat mensen onverschillig zijn en denken dat niets doen zeker helpt. Een meneer pastoor die denkt dat in het huis van god alles beschermd is en de maatregelen daar overbodig zijn maar ook die ander die denkt dat als er iemand om je heen besmet is jij je niet aan hoeft te passen. En dan die schreeuwende man die de politiek in wil en negatief een podium gaat halen en dan ook nog voor een huisartsenpost mensen aanspreekt die een prik gaat halen, dat noem je intimideren.

 

Het is zo simpel, hou je aan die basisregels en ben je besmet ‘DAN BEN JE EVEN GEVAARLIJK VOOR DE ANDER’  ben dan verstandig (en dat samen met iedereen met wie je een huishouden voert) neem het serieus.

 

EN JA ALLES RONDOM CORONA WANKELT, KRAAKT EN IS NIET TE BEGRIJPEN MAAR…………….. HET IS ER DAAROM GEBRUIK JE GEZOND VERSTAND.

Ga naar de inhoud