Over Marion

Ik ben getrouwd met Leon en heb twee volwassen zonen. Samen met mijn man woon ik in Vierlingsbeek.

Ik ben 24 jaar in dienst geweest bij het st. Elisabethziekenhuis te Venray, later het VieCuri in Venlo, waarvan 10 jaar werkzaam bij de afdeling opname. Hier deed ik de planning voor opnames en operaties van de diverse specialismes. Daarna werkte ik als secretaresse op diverse verpleegafdelingen, zoals: intensive care, kraamafdeling en verloskamers, kinderafdeling en neonatologie. Tijdens deze periode had ik veel contact met artsen en werkte ik samen met de diverse disciplines van het ziekenhuis. In mijn verdere loopbaan bestond mijn werk vooral uit planning en organisatie, dit op management en ondernemers niveau.

in 2014 gestart metvde opleiding Stervensbegeleiding bij de NIS te Utrecht. De keuze voor deze opleiding kwam voort uit mijn persoonlijke ervaringen rondom het sterven en ik graag mensen wil begeleiden tijdens het stervensproces. In de tussentijd had ik ook mijn bedrijf opgericht en ben vrijwillig mensen gaan begeleiden in het stervenproces., samen met hun naasten. Tijdens deze begeleiding kwam ook vaak het aspect van afscheid nemen voorbij. Ik merkte dat het praten over het afscheid en de mogelijkheden hierin zorgde voor rust bij de betrokkenen. In april 2015 heb ik een afscheidsbeurs georganiseerd bij de Weijer in Boxmeer. Mijn doel was om alle aspecten en mogelijkheden van het sterven en het afscheid in deze beurs zichtbaar te maken.
 
Eind 2015 werd ik zelf ernstig ziek en heb ik al mijn werkzaamheden rondom mijn bedrijf noodgedwongen stil moeten leggen. Wel heeft deze periode mij tot denken gezet welke kant ik na de behandelingen in zou willen gaan met mijn bedrijf. Ik heb altijd al vol bewondering geluisterd naar uitvaartsprekers. Een pakkend verhaal brengen van wie de overledenen was, met een afscheid waar de naasten met een goed gevoel naar terug kunnen kijken, is erg belangrijk en helpt bij de verwerking. Ergens had ik al een geruime tijd de wens om dit zelf te gaan doen en het was juist nu de tijd om er iets mee te gaan doen. Ik ben me verder gaan verdiepen in het vak van uitvaartspreker en heb diverse gesprekken gevoerd met professionals in de branche. Ik ben
daarnaast trainingen gaan volgen zoals ‘ over u wil ik vertellen’ van de Werkplaats Levensverhalen.