Podcast

Een nieuwe stap in een veranderende branche, we gaan een podcast maken! En niet zomaar een. Het wordt een podcast waarin we praktische zaken rondom ‘de dood’ op een luchtige, soms grappige manier willen gaan bespreken,   maar waarbij we vooral de nadruk gaan leggen op ‘het leven’. De podcast draagt dan ook niet voor niks de naam: ‘Op leven na dood’.
Een tijd geleden ben ik door Roel Arts benaderd om een podcast te gaan maken. Met een podcast kunnen mensen vrijblijvend en op ieder moment luisteren naar informatie die we graag met ze delen en waarbij we ook zeggen waar het op staat. Roel is uitvaartondernemer en wij werken regelmatig samen maar hebben géén vaste afspraken met elkaar. In de podcast gaan Roel en ik samen in gesprek en houden elkaar een spiegel voor.

Wat gaan we nou bespreken in onze podcast? Er komen verschillende, boeiende onderwerpen aan bod. Om een paar voorbeelden te noemen: palliatieve zorg, testament en erfenis, financiën, kinderen en uitvaarten, digitale nalatenschap, en zo nog veel meer. We gaan met experts in gesprek, maar gaan ook samen de discussie aan; hoe staan we er zelf in? Het mooie is dat we alles op een luchtige manier benaderen en ook elkaar uitdagen om onze mening uit te spreken. Zo wordt het een dynamisch gesprek waardoor luisteraars aan het denken worden gezet. Dit is ons doel, nadenken over het leven en de dood. We vinden op dit moment ook een mooie aansluiting bij de SIRE-campagne ‘De dood. Praat erover, niet eroverheen’. Hier gaan we het zeker ook nog over hebben. De dood hoort bij het leven. Bij de start van de reis van je leven weet je dat er ook een eindbestemming is en dat is de dood. We denken over alle levensgebeurtenissen zo goed na, geboorte, trouwen, maar niet over het afscheid. Goed afscheid nemen is zo belangrijk, want dat kun je maar een keer doen. Het is cruciaal voor het rouwproces. Bij het afscheid nemen gaat het om het leven van de overledene en zijn of haar naasten. En dat leven is zoveel sterker dan de dood.

Roel en ik werken allebei vanuit een zelfde visie: samen met nabestaanden een afscheid zo persoonlijk en passend mogelijk maken. Met aandacht en liefde terugkijken op een leven. Dat zal in de podcasts ook aan de orde komen. Want een overlijden is zowel een einde als een begin. Een waardig afscheid is een herinnering om te koesteren. Goed afscheid nemen is belangrijk, je kunt het maar één keer doen. Het helpt nabestaanden ook om verder te gaan.

De podcast ‘Op leven na dood’ worden opgenomen in de studio van Vullings Media in Venray.

De podcast is te beluisteren via:

Spotify: https://spoti.fi/3thySBi

Apple Podcasts: https://apple.co/3tXcQ6a

Via de social media kanalen en websites van Marion Reefs afscheidsbegeleiding en Briensveld uitvaartverzorging

Heb je zelf een vraag of een onderwerp welke we mee moeten nemen in onze podcast? We informeren en inspireren je graag tijdens één van onze afleveringen. Stel je vraag via info@oplevennadood.nl en we zullen het bespreekbaar maken.

Podcast

Ga naar de inhoud