Afscheidsbegeleiding

Bij het overlijden van uw dierbare, draait de wereld door maar voor u staat het plotsklaps stil. Er moet zoveel geregeld worden, maar wat en hoe? Uw hoofd zit vol met herinnering want juist in tijd van rouw, zijn het de herinneringen die naar boven komen. Het ophalen van herinneringen samen met uw naasten, dat zijn momenten die je wil pakken die je wil vastleggen.

Iedereen leeft op eigen wijze, dat maakt een mens uniek. Wanneer dat leven eindigt, hoort daar ook een passend afscheid bij. Als uitvaartspreker wil ik dit graag met u vastleggen. Wie was de overledene? Hoe was zijn of haar jeugd? Wat betekent hij/zij voor u? Deze bijzondere momenten, dat is zijn of haar levensverhaal.
 
Als spreker/ceremoniemeester maak  ik van al die stapels herinneringen een pakkend verhaal, een verhaal over de overledene.
 
Samen bespreken we hoe u afscheid wilt nemen.
  • Als u zelf wilt spreken tijdens de afscheidsdienst kan ik samen met u het verhaal schrijven en u ondersteunen tijdens dit voorlezen.
  • Zijn er rituelen die u aanspreken en graag bij het afscheid terug zou willen zien?
  • Van welke muziek hield de overledene of is er muziek die u troost geven?
  • Misschien zijn er foto’s die u graag tijdens het afscheid zou willen laten zien, hierbij is eigenlijk alles mogelijk. 
                   'Achter iedere traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinnering’
                         Die herinneringen die gaan we bundelen tot een mooi afscheid.

Neem contact met mij op, of geef bij uw uitvaartbegeleider aan dat u mij als spreker wil hebben. Vervolgens maken wij samen een afspraak voor een eerste gesprek. Dit gesprek doen we in alle rust, ik luister naar uw verhalen en wensen. Ik neem de tijd, de tijd die u als nabestaande nodig hebt.