Wat moet ik dan?

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge kunt u mijn vragen eerlijk beantwoorden?

Als ik een familie moet begeleiden via een beeldscherm en dat niet goed gaat. Ik het verdriet door het beeldscherm heen voel maar afstand de regel is, wat moet ik dan?

Ik toch binnenkom bij een familie, waarvan een dierbare is overleden, de echtgenoot van 84 jaar vol verdriet naar me toe komt en wil me een hand geven, wat moet ik dan?

Foto’s zie van de overledene vóór de corona en die van de weken of maanden na de lockdown en zie hoe hij of zij enorm van alles heeft geleden, wat moet ik dan?

Als de nabestaanden niet samen bij het overlijden mochten zijn en daar zoveel verdriet van hebben, wat moet ik dan?

Ik bij een familie zit en de moeder of vader is overleden en ze door zware restricties het bezoek de laatste dagen zo hebben moet verdelen en dat ze dan niet zoveel als mogelijk bij hen konden zijn, wat moet ik dan?

Dat door deze bezoekregelingen het onmogelijk is geweest voor de kleinkinderen om afscheid te hebben kunnen nemen van hun oma, wat moet ik dan?

Als ik op t.v. zie dat er feest is omdat een 102 jarige gevaccineerd is, wat moet ik dan?

Bij een familie kom, waarvan de overleden dierbare achter in de tachtig is en net zijn of haar tweede injectie heeft gehad, wat moet ik dan?

Daarna iemand mij verteld dat zijn geliefde 60 jaar is en een groot risico loopt dat corona haar dood zal betekenen, wat moet ik dan?

Als de familie met afscheid nemen 50 personen mag uitnodigen maar er 51 personen zijn, wat moet ik dan?

Er een familielid in elkaar stort waar ik bij ben, wat moet ik dan?

Ik jullie bij een persconferentie zie en ik denk ‘weten jullie nu echt wel wat er leeft en speelt’, wat moet ik dan?

Dat jullie blijven struggelen, terwijl er zoveel kennis is in het land waardoor alles toch wel veel beter geregeld zou kunnen worden, wat moet ik dan?

Er een nabestaande naar me toe komt en me een dikke knuffel geeft omdat hij daar behoefte aan heeft, wat moet ik dan?

Dat de nabestaande de rouw eenzaam in gaat omdat iedereen in zijn bubbel zit, wat moet ik dan?

Een vriend er totaal doorheen zit door de maatregelen en vastloopt, wat moet ik dan?

Ik ’s ochtends bij het eerst nieuws hoor dat de fieldlabs bij de horeca in Utrecht niet doorgaat, maar er wel een proef voor vakanties aankomt, wat moet ik dan?

Als iemand al een jaar achter het beeldscherm moet overleggen en ik de nieuwe lijsttrekkers in een ruimte bij elkaar zie komen na de verkiezingsuitslag, wat moet ik dan?

Ik zie dat een lijsstrekker de avond daarvoor enorm heeft gefeest, lak had aan alle regels, iedereen weet dat en toch met hem in een ruimte gaan, wat moet ik dan?

Dat Mona Keizer positief getest is en met de ministers in een ruimte voor het kabinetsoverleg heeft gezeten en de collegaministers niet in quarantaine hoeven, wat moet ik dan?

Er iemand die je goed kent in een ruimte heeft gezeten bij iemand die positief is getest en van de GGD wél in quarantaine moet, wat moet ik dan?

Mijn ene zoon met zijn partner bij ons willen komen, het zijn er dus meer dan een, wat moet ik dan?

Als mijn andere zoon ook met zijn partner wil komen, wat moet ik dan?

Als hier net over de grens de ‘snel testen’ in de supermarkten liggen en hier niet, wat moet ik dan?

Voor mij de menselijke maat en gezond verstand toch wel voorop staat, wat moet ik dan?

Dat ik gewoon weet dat er in Den Haag totaal geen zicht is hoe het er werkelijk in de maatschappij aan toe gaat, wat moet ik dan?

Dat er tijdelijk gestopt wordt met een vaccin en het een heeeele week nodig heeft om dan weer van start te gaan, wat moet ik dan?

Ik bevriende ondernemers kopje onder zie gaan, wat moet ik dan?

Ik hoor dat de kerken toch heel veel gelovige bij elkaar laat komen, wat moet ik dan?

We weten dat een eerste prik al zoveel zoden aan de dijk legt, maar er toch stug voor twee prikken wordt gegaan, wat moet ik dan?

Ik hoor dat er enorm veel vaccins op stock liggen, wat moet ik dan?

Ik hoor dat er voornamelijk 60+ op de i.c. ’s liggen maar men stug doorgaat met een ander vaccinatiebeleid, wat moet ik dan?

Ik ‘mijn alles’ dapper zie vechten voor haar gezondheid, wel met haar naar het ziekenhuis ga maar niet eens een stevige knuffel kan geven die ze oh zo nodig heeft, wat moet ik dan?

Ik de bossen en bankjes vol zie met mensen en de terrassen gesloten, wat moet ik dan?

Ik jonge mensen zie vastlopen en de GGZ geen plek voor ze heeft, wat moet ik dan?

Dat ik een familie ga begeleiden bij het afscheid van hun geliefde die het niet meer zag zitten en zelf gekozen heeft om zijn leven te beëindigen, wat moet ik dan?

Dat ik de pijn, het verdriet, de wanhoop, de vertwijfeling, de boosheid en de angsten dagelijks aan de lijve ondervindt, wat moet ik dan?

DEMISSIONAIR PREMIER MARK RUTTE EN DEMISSIONAIR MINISTER HUGO DE JONGE KUNNEN JULLIE MIJ VERTELLEN WAT IK MOET DOEN?

Marion Reefs Blog
Ga naar de inhoud